Boomverzorging

Een specialistisch onderdeel van het onderhoud en beheer is de boomverzorging. Iedere boom heeft verzorging nodig en iedere boom dient op een andere manier verzorgd te worden. Hoveniersbedrijf Toine van der Ven is u graag van dienst met de verzorging van uw boom. Door de combinatie van een goede bomenkennis m.b.t. ziekte, soorten,gevaren en verkeerde gesteltakken en een ruime ervaring in de boomverzorging weet Hoveniersbedrijf Toine van der Ven altijd voor u en uw boom een perfecte verzorging te realiseren. Ook is Hoveniersbedrijf Toine van der Ven volledig uitgerust met alle benodigde gereedschappen en veiligheidsmiddelen om uw grote of kleine boom op een vakkundige en veilige manier te verzorgen of te verwijderen .

De verzorging voor uw boom kan uit verschillende werkzaamheden bestaan.

  • De snoei van uw fruit, lei en/of dakbomen.
  • De begeleidingssnoei van uw jonge bomen.
  • Het knotten van uw knotbomen.
  • De snoei van uw volwassen boom(verjongingssnoei).
  • Het terugzetten tot aan de hoofdstam van uw volwassen boom (kandelaberen). Deze werkzaamheden zijn vaak een noodingreep om gevaarlijke situaties te voorkomen.
  • Het opkronen van uw laanbomen of uw bomen aan de straatkant.
  • Het uitvoeren van achterstallige of verwaarloosde snoeiwerkzaamheden.
  • De bestrijding van een ziekte in uw boom.
  • Het aanbrengen van een vast topanker om een zware overhangende tak te verstevigen.

Het kan gebeuren dat een boom uiteindelijk te groot wordt voor de plaats waar u hem heeft staan of dat uw boom ziek wordt. In deze twee gevallen dient een boom verwijderd te worden.

Het verwijderen van bomen is vakwerk. Niet alleen als de boom op een moeilijk bereikbare of gevaarlijke plaats staat, maar ook gewoon bij u in de achtertuin. Hoveniersbedrijf Toine van der Ven is gespecialiseerd in het verwijderen van bomen. Wij zijn gecertificeerd en getraind om klimmend uw boomkroon te bereiken – waar nodig met inzet van afvangtechnieken. Wanneer klimtechnieken geen optie zijn, gebruiken we een hoogwerker, telekraan of mobiele kraan om uw boom te verwijderen.

Wanneer uw boom verwijderd of verzorgd is, blijft er altijd takafval en dik hout over. Ook in de boomverzorging levert Hoveniersbedrijf Toine van der Ven u graag het totaalpakket.

Wij beschikken over een compacte versnippercombinatie. Deze combinatie past in bijna iedere tuin. Het overgebleven takafval van uw boom kan dan versnipperd worden en indien u dat wenst afgevoerd worden. Ook kunt u natuurlijk de houtsnippers hergebruiken in uw tuin!

Heeft u interesse in onze boomverzorging werkzaamheden dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een passend advies of om een afspraak te maken om een plan voor uw boom op te stellen.

Boomverzorging