Projecten

Hoveniersbedrijf Toine van der Ven streeft altijd naar een totaalpakket voor uw aanleg of onderhoudswerkzaamheden. Hier vindt u een overzicht van een aantal projecten uitgevoerd door Hoveniersbedrijf Toine van der Ven.

Ook graag een totaalproject voor uw tuin? Neemt u dan gerust contact met ons op en wij zullen voor u een passend plan opstellen.

Aanleg Landelijke voortuin te Zoelen

In de nazomer van 2016 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven deze mooie landelijke voortuin te Zoelen gerealiseerd. In deze voortuin is een mooie combinatie te vinden van modern en landelijk. Dit komt onder andere door het gebruik van de oud Hollandse en gebakken  bestratingsmaterialen in combinatie met het grove Japanse split met daarin de Douglas houten verhoogde planten borders. Om deze voortuin in het donker ook tot zijn recht te laten komen is er rondom de oprit een mooie bijpassende buiten verlichting aangebracht.

Fase 1 van aanleg project te Zoelen

In 2016 is Hoveniersbedrijf Toine van der Ven gestart aan een groot aanleg project in Zoelen. Deze tuin wilde de opdrachtgever graag in fases gerealiseerd hebben. Fase 1 van het project bestond onder andere uit het uitvoeren van de grondwerken en het aanbrengen van de bestrating. De aankleding van de tuin zal steeds in stapjes uitgevoerd gaan worden in de volgende jaren.

Renovatie oprijlaan en aanleg Douglas zit vlonder

In de zomer van 2016 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een oprijlaan gerenoveerd en daarbij een Douglas houten zit vlonder aangelegd op een fundering van een oud schuurtje. De originele oprijlaan was helemaal weg gereden in het omliggend gazon. Om dit in de toekomst te voorkomen is er langs de gehele oprijlaan een nieuwe opsluiting aangebracht. Ook zijn er gelijk wat voorbereidingen t.b.v. de elektra gemaakt.

Aanleg achtertuin te Leerdam

In de Zomer van 2016 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een compacte achtertuin in Leerdam aangelegd. In deze tuin is gekozen voor 80x80 betontegels in combinatie met getrommelde patio blokken. Om de tuin iets speelser te maken is er voor gekozen om het zon terras en een gedeelte van de beplanting borders te verhogen.

Vervangen van wilgentenen schutting

In de Zomer van 2016 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een wilgentenen vlecht schutting vervangen. De originele wilgentenen schutting was dus danig verrot dat het vlechtwerk inclusief de palen vervangen moesten worden.

Aanleg kunstgras te Meteren

In het voorjaar van 2016 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven 2 overwoekerde bordervakken omgetoverd tot kunstgras veldjes. Door deze verandering heeft onze opdrachtgever minder onderhoud te verrichten.

Realisatie van verschillende objecten bij landgoed

In het voorjaar van 2016 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven op een landgoed o.a. een frambozen/bramen border gerealiseerd. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen aangeplant en is er ook een gedeelte veranderd naar gazon.

Aanleg groot Oudhollands zit terras

In het vroeger voorjaar van 2016 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een groot Oudhollands zit terras met hardhouten schutting gerealiseerd te Veen. De bestratingskeus was, 80x80 cm tegels van Schellevis in combinatie met gebakken klinkers

Boomverzorging en snoeiproject te Asch

In de winter van 2015/2016 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een heel divers boomverzorgingsproject te Asch uitgevoerd. Op dit perceel stonden een aantal bomen die verwijderd en gesnoeid moesten worden. Al deze boomwerkzaamheden zijn klimmend uitgevoerd. Naast deze boomwerkzaamheden is er ook een grote conifeer haag terug gezet en bij de hoogstam boomgaard is de winter snoei uitgevoerd.  

Terugzetten van wilgenbos te Wadenoijen

In de winter van 2015 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een wilgenbos te Wadenoijen terug gezet. Al deze wilgen waren al een aantal jaar niet meer gesnoeid waardoor het voor onze opdrachtgever een lastige opdracht werd om dit zelf uit te voeren. Deze opdracht hebben wij van begin tot eind opgepakt met als eind resultaat een terug gezet wilgenbos en veel houtsnippers.

Aanleg voortuin 's-Hertogenbosch

Een mooie nieuwe voortuin te 's-Hertogenbosch gerealiseerd in de zomer van 2015. In de voortuin is o.a. een looppad van oud gebakken klinkers aangelegd en een hardhouten zitvlonder.

Houten opslag/garage te Tiel

In de zomer van 2015 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een Houten opslag/garage gerealiseerd te Tiel. Op het dak is EPDM dakfolie aangebracht.

Open erfafscheiding te Tiel

In de zomer van 2015 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een open erf afscheiding aangebracht in Tiel. Bij de originele situatie had de tuin veel last van zwerf afval wat veel hinder gaf. Met deze open erfscheiding is de kans op zwerfafval voor 85 % afgenomen voor onze opdrachtgever.

Aanbrengen beplantingsborder

In het voorjaar van 2015 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een verhoogde beplantingsborder aangebracht in een achtertuin te Lienden. Deze achtertuin is daarmee op een voordelige manier meer aangekleed.

Aanleg 30x30 bestrating

In het voorjaar van 2015 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven verschillende projectbestratingswerkzaamheden verricht bij een tennisclub te Utrecht zodat iedereen weer veilig over het terrein heen kon lopen.

Totaalproject te Oudendijk

In het vroege voorjaar van 2015 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een mooi totaalproject uitgevoerd te oudendijk. Over het algehele perceel zijn onder andere wat knotwilgen verwijderd. Ook zijn alle knotwilgen op gesnoeid, het bijliggende weiland is opgeschoond en er is een nieuwe paardenbak oprit gerealiseerd. 

Aanleg budgettuin te Zoelen

In 2014 heeft hoveniersbedrijf Toine van der Ven een grote tuin opnieuw aangelegd in Zoelen.  De wens van de opdrachtgever was dat de tuin onderhoudsvriendelijker zou worden met een beperkt budget. Daarom is er voor gekozen om de nieuwe tuin in delen te realiseren en zijn er zoveel mogelijk materialen hergebruikt.    

Boomverzorgingsproject te Utrecht

Groot Boomverzorgingsproject te Utrecht. Bestaande uit verhelpen achterstallig onderhoud volwassen bomen en uitvoeren onderhoud snoei van alle aanwezigen jongen bomen en grote heesters met hoogwerken.

Tuinaanleg te Tiel

In de zomer van 2014 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven een mooie nieuwe voortuin aangelegd te Tiel. Ook is de vijver in de achtertuin gerenoveerd en zijn er wat elementen aan toegevoegd.

Hardhouten vlonder terras

Nieuwe gerealiseerde hardhouten zit vlonder met daarboven een schaduwdoek . Gerealiseerd in zomer van 2014

Tuinrenovatie te Culemborg

Een mooi gerenoveerde tuin te Culemborg gerealiseerd in de zomer van 2014

Schoolplein Te Tiel

In 2014 heeft Hoveniersbedrijf Toine van der Ven verschillende bestratingswerkzaamheden op een schoolplein te Tiel afgerond